LYKKELIG

Lykke

Jeg går ikke rundt og er lykkelig. Når jeg leser eller hører noen si: Jeg er så lykkelig! Er det som om jeg hører et fremmedord jeg ikke helt skjønner. Ikke misforstå, jeg har det bra. Har snille barn, en god man og grei økonomi, Så ja, jeg har det bra, men lykkelig? Lykke for meg er øyeblikkene. De sjeldne øyeblikkene når lykken kjennes. Når alle bekymringer legges bakerst i hodet og sansene er skjerpet. Da er jeg lykkelig – for et øyeblikk. Da kjenner jeg den gode følelsen av tilstedeværelse og harmoni. Og veldig ofte skjer det i samhold med de kjæreste jeg har og naturen. En stund som dette kan være når blikket søkes mot åpent hav, latteren og gledeshylene henger løst hos barna og vi har ingenting som er presserende. Da kommer lykkefølelsen. Eller fisk på kroken under en fisketur, en kurv med selvplukkede kantareller eller rett og slett en kald øl i en varm solvegg. Enkle, gode øyeblikk som gir meg ro og gjør meg takknemlig for livet mitt. I dag tror jeg mange, inkludert meg selv, higer etter for mye. Vi spiser sjokolade flere ganger i uken, men glemmer egentlig å kjenne etter smaken. Jeg tror at tar vi bort noen av våre goder, så vil vi sette mye mer pris på de vi allerede har. Noen ganger utenfor vår komfortsone. For noen uker siden tok jeg en tur til Mølen alene og for å være helt ærlig var det litt skummelt, men den følelsen av å gjøre noe annerledes enn jeg normalt gjør, er uslåelig. Jeg ble kanskje ikke helt yr av lykke, men skapte et gyldent øyeblikk. Og det er faktisk litt sånn at vi av og til må skape øyeblikkene. Lykken kan også være et godt hjemmelaget måltid med god vin eller en komfortabel stol med saueskinn i novembersola. Så neste gang noe poster hjemmebakte boller på facebook så er det kanskje fordi de har skapt et lite lykkeøyeblikk. La oss håpe at de tar seg tid til å nyte det også. Jeg tror iallefall at lykken sjelden kommer rekende på ei fjøl. Noen ganger må man bare skape dem, lære seg å nyte dem og legge tidsklemme, husrot og hverdagen lengst bak i bevisstheten.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s