DEVIL’S FOOD CAKE

Devil's food cake

Devil's food cake2

Vi er litt dårlige på å invitere inn til middag, tenker det ofte, snakker om det ofte og så får vi liksom ikke ut fingeren. Lørdag derimot inviterte vi nabo’n og det er jo bare så hyggelig. Jeg synes når man skal invitere til middag at det er veldig greit å servere langtidskokt mat. Blir bestandig veldig godt og så slipper man å stå på kjøkkenet å klargjøre det som skal være varmt når gjestene kommer. Alt har kokt seg klart, putrer bare sløvt på platene og man kan konsentrert seg om gjestene. Denne gangen testet vi ut “Gordon Ramsey” sin oppskrift med oksekjøtt som er kokt på øl. Vi benyttet juleøl. Funket veldig bra og skal absolutt gjentas. Dessverre fikk jeg ikke tatt noen bilder, så oppskift får legges ut en annen gang. Derimot fikk jeg tatt bilder av desserten vi hadde og det var Nigellas “Devil’s food cake” også veldig god. Dette er en litt “voksen kake” som innholder mindre sukker, så sjokoladekremen får derfor en litt bitter smak. Men veldig god og anbefales som en dessertkake.

Anbefaler å lese igjennom oppskrift og fremgangsmåte før du begynner.

Du trenger to kakeformer i 20 cm diameter

Oppskrift, kakebunn

50 g bakekakao

100 g brunt sukker

250 ml kokende vann

125 g mykt smør. Helst usaltet, jeg brukte vanlig

150 g sukker

225 g hvetemel

1/2 ts bakepulver

1/2 ts natron

2 ts vaniljeessence

2 store egg

Oppskrift glasur

125 ml vann

30 g brunt sukker

175 g smør. Helst usaltet, jeg brukte vanlig

300 g kokesjokolade

Fremgangsmåte

 1. Varm ovnen til 180 0C
 2. Kle bunnen på kakeformene med bakepapir og smør sidene med smør.
 3. Bland sammen bakekako, brunt sukker og kokkende vann i en bolle og sett til siden.
 4. Sukker og mykt smør røres hvitt. Jeg bruker en foodprocessor/maskin til dette.
 5. Bland hvetemel, bakepuler og natron i en annen bolle.
 6. Når smør og sukker er pisket hvitt tilsetter jeg vaniljeessence, deretter ett egg, så litt av melblanding og så det siste egget. Så tilsetter jeg resten av melblandingen. Røres godt sammen.
 7. Til slutt tilsetter jeg den flytende kakoblandingen i deigen. Miks godt.
 8. Del kakeblandingen i to former på 20 cm i diameter og stek dem i 30 minutter. Bruk en kakepinne til å kjenne om kaken er ferdig.
 9. Ta ut kaken og avkjøl på rist i kakeformen på i 5-10 minutter. Fjern deretter sidene på kakeformen og la kaken avkjøles videre.
 10. Når du setter kaken i ovnen begynner du straks med glasuren. Hakk sjokoladen. Bland vann, brunt sukker og smør i en kjele og varm opp på svak varme. Når blandingen koker, ta kjelen av plata og tilsett sjokoladen. Beveg litt på kjelen så alt blander seg godt. La den stå i par miuntter og visp lett i blandingen. Visp nå og da i blandingen i en times tid. Jeg tok et par tak i kjelen når jeg passerte kjøkkenet. Før jeg tok glasuren på kaka, lot jeg den stå 5-10 minutter i kjøleskapet. Da tyknet kremen. Etter en times tid begynner kakebunnen også å bli kald og du kan sette sammen kaka.
 11.  Sett den ene kakebunnen med toppen ned på ønsket kakefat. Ta deretter 1/3 av glasuren på og så den andre kakebunnen på toppen der igjen. Jeg lot også bunnen opp på denne slik at den ble fin og rett på toppen. Ta resten av glasuren og fordel den på toppen og sidene.

Jeg serverte bare med is til de som ville ha det, men det er sikkert veldig godt også med friske bringbær til denne.

Lykke til !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s