Sykkelpiken

sykkelsykkel2 sykkel3

En helt vanlig torsdag roper mannen min på meg utenfra og lurer på om jeg kan komme å se på noe. Tassende ut lurer jeg på hvorfor han ser så fornøyd ut…Vi runder hushjørnet, og nysgjerrig som jeg er, lurer jeg i all verden hva han har gjort nå. Noe han har malt? Kanskje løvet er raket? Men, nei ingen av delene. Han har kjøpt NY SYKKEL til meg. Ikke hvilken som helst sykkel, men en Electra Amsterdam fra sykkelpikene. Det var jo overhodet ikke noe jeg hadde forventet og siden den sto høyt på ønskelisten og jeg ante ingenting, ble jeg veldig overrasket og superglad. Høyglanset sort, med skinnsete og skinnhåndtak. En kurv i chrom og tre som lett hektes av. Å, jeg er så fornøyd. Blir seks år igjen. Barnslig glad over en sykkel.

Jeg har fra før en terrengsykkel med 27 gir. Eller mer, er ikke helt sikker egentlig, men en kjekk til og fra sykkel. Litt sjarmløs, men praktisk. Men dette nye vidunderet mitt, oser av sjarm. Den er selve symbolet på det livet jeg vil ha. Okey, så er det bare en sykkel, men klarer ikke å la vær ikke å drømme meg bort i prikkete sommerkjoler og vind i håret, eller tweedjakken og skinnhansker syklende avgårde. Denne sykkelen har tre gir, så det sier seg selv at denne er en “god-tid” sykkel. Jeg skynder meg ikke fra A til B, men tar tiden jeg trenger og ser på omgivelsene mens jeg sykler avgårde. Det er jo det som er så fint også, observere og ta innover meg det jeg ser. Tror det er dansk design og skjønner godt at danskene er flinke å hilse når de er ute og sykler, til og med til fremmede. Jeg får også lyst til det. Vinke med mine behanskede hender. Men gjør det ikke. Selvfølgelig. Føler meg rett og slett litt “konge” der jeg sitter.

Sykkelen er veldig damete og det er akkurat det jeg liker. På min gamle sykkel var det ytterst upraktisk å sykle i skjørt og kjole. Mitt nye glis er som skapt til byturer i sommerkjole, eller høye hæler. Her kan jeg putte veske og handleposer i kurven. Kanskje jeg faktisk skal la vinflasketoppen stikke litt opp? Er jo litt estetisk riktig det i forhold til sykkelen min.

Nå er jo høsten her og sykkelen er ikke så godt brukt, men den har fått hedersplassen i kjelleren (de andre er forvist til å stå ute). Så når jeg nå er en tur i kjelleren, klapper jeg litt på den, snuser inn lukten av skinn og gleder meg stort til flere sykkelturer når blåveisen blomstrer. Så spørs det da om jeg ikke må gå til nyanskaffelser av prikkete kjoler innen den tid.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s