litt i smug…

Sipper'n

En gang i ungdommen fikk jeg høre av en venninne at jeg var “kaldhjertet”. Vi var på vei ut av kinosalen, hun med litt rødsprengte, tårvåte øyne og mine knusktørre. Det hadde vært en forestilling med de rette emosjonelle trekkene og tårgripende musikk. Det hun ikke visste var at jeg hadde kjempet meg gjennom filmen ved å se i taket, studere skuespillerprestasjoner og tenke på alt annet enn hva som foregikk på lerretet.

Greia er at jeg hater å grine på kino med mange mennesker rundt meg, men også bare i stua med mann og barn. Det å grine av film og underholding på TV synes jeg rett og slett er ganske pinlig foran andre. Sitter jeg alene er derimot, ja da er det ingen grenser for hva jeg kan felle tårer for. Jeg griner av romantiske komedier, disney klassikere, IDOL (ja faktisk) og for ikke å snakke om “Move that Bus…”. I det store og hele ganske mye.

Årene har nok gjort meg litt softere, for selv om jeg fremdeles kjemper imot tårstrømmen, hender det at jeg drar inn noen realle snørr- og tåredrag. Men må nok innrømme at tårene tørkes kjapt i smug i mørket på kino. Og snørdraget tas på de mest bråkete scenene i filmen. Så hvis jeg kommer ut av kino og øynene er tørre, er det mest sannsynlig fordi jeg har stirret i taket, studert menneskene som synes i lyset fra lerretet, tenkt på hva jeg skal ha til middag og sikkert tatt av og på dekslet på mobilen ti ganger. Det er bare sånn jeg er og med årene har jeg lært meg å godta det, og le av det. Faktisk ved å være ærlig har jeg etterhvert skjønt at det finnes flere sånne “grine-i-smug-mennesker”.

Andre øyeblikk hvor jeg har store problemer med å holde tårene tilbake er når over 100 barn i gymsalen synger “barn av regnbuen”, bryllup, når barna er lei seg, når jeg ser gripende bilder eller hører musikk som på en eller annen måte rører noe ved meg. Trenger ikke være bra musikk en gang…

Ja, så du skjønner.

Så når øynene mine er tørre kan det nok bare være at jeg er veldig, veldig sjenert for å grine foran deg.

Sånn er det bare!

Klem fra smugsipper’n

2 thoughts on “litt i smug…

 1. Da er vi to 🙂
  Jeg er ikke så glad i å gråte i det offentlige rom jeg heller.

  Takk for hyggelig ord inne hos meg, du er velkommen tilbake, any day.

  Ønsker deg en fabelaktig helg!
  Her legger vi bak oss en intens jobbuke, så denne helgen er helt fri for planer *digg*
  Stooor klem
  -Maia

 2. Hei Maia. Så hyggelig at du legger igjen spor her. Har nokså nylig begynt blogging og det er spennende dager. Det er bare nydelig å senke skuldrene når helgen kommer, og spesielt når den ligger helt åpen:-). Ha en fin-fin helg. Her nytes rolig tv-kveld i dag. Klem

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s