God morgen kaffe

kaffe liggende kaffe stående kaffe liggende2

Torsdag og fri og en god kopp kaffe.

Kjøpte om dagen et nytt magasin “Bake” som inneholder nydelige kaker og brød. Det passet godt som lesestoff til morgenkaffen. Jeg leste at skal du lage god kaffe er det ingen tilfeldige mål som gjelder. Her skal det veies. Slik lagde jeg morgenkaffen min:

Det skal beregnes 60-70g bønner pr liter vann. Siden det bare var meg på kaffe i dag ble det halvparten. 30g bønner og halvliter vann. Mal bønnene for presskannekaffe (groveste). Ta det opp i presskanna. Kok så vann i separat vannkoker. Her her det viktig å la vannet bli litt kaldt, det skal være 95grader. Hvis du venter ett minutt etter oppkok har du det. Hell på halvparten av vannet og rør rundt i kaffen. Nykværnet kaffe eser ut litt. Hell på resten av vannet. Rør litt rundt for at kaffen skal synke litt. La det så stå å trekke i 4 minutter. Før du presser ned kaffen skummer du av det lysebrune skummet på toppen. Press ned. Nyt kaffe i din fineste kopp på en torsdag.

smugtitt

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s