Makroner

makroner makroner3 makroner2

Da skriver vi andre dag jul 2013. Julaften og førstedag ligger bak oss. Dagen i går var et eneste stort usunt matgilde. Alt jeg ikke orket å spise julaften, det spiste jeg i går. Og med ingen besøksplaner var det TV og kos med unga som dagen ble benyttet til, samt spising da. Masse! Kald ribbe spises det mengder av på brødskiva. Ribba på julaften bla akkurat slik jeg ønsket, bortsett fra noen ribbebiter hvor svora ikke ble sprø, var den akkurat slik jeg villa ha den. Ribba pleier jeg å salte en uke i forveien, koke litt opp lillejulaften og dele den i porsjonstykker og steke den slik med mye smør i panna. Ribba stod nesten i fire timer og var så mør at bena datt av kjøttet. Skikkelig nam!

Til jul pleier jeg å bake det jeg liker eller har lyst til å teste ut. Bryr meg svært lite om standard småkaker, bortsett fra pepperkaker. Pepperkaker MÅ jeg ha. Og med blåmuggost, hjemmelaget fikenmarmelade er det veldig godt. Svigermor pleier å gi oss smulteringer, kromkaker og kransekake så vi er godt berga i jula. Jeg pleier å bake biscotti med mandler, pistasjenøtter og appelsin. Kjempegodt! Og kokosmakroner. Snadder! I år bakte jeg også franske makroner. Det har jeg testet før uten det store hellet, men testet det igjen i år. Og jammen fikk jeg det ikke til. Smile, smile! De kunne ha blitt enda glattere, men helt finmalte mandler krever litt. Jeg kjøpte ferdig oppmalte mandler og selv om disse så helt finmalte ut, var det litt større biter i massen også. Bryr meg ikke så mye om at det skulle være helt perfekt. Oppskriften jeg brukte finner du her. Jeg lagde med hvit sjokolade. Jeg testet ut å lage makronene på vanlig bakepapir og makronbrett. Jeg vil si uten tvil at det funket best på kun bakepapir. Det hang litt fast på makronbrettet. Husk å følge oppskriften nøye. Ida (som har oppskriften) sier at du skal ta 50 røretak, jeg tok litt mindre. Jeg stoppet å røre da den gikk fra å være tykk til å bli flytende. Da var røra perfekt. Ellers forklares det ganske nøye i oppskriften hvordan du går frem. Håper du har hatt en fin jul så langt, med dine tradisjoner og små gleder. Ønsker deg en fortsatt fin romjul.

4 thoughts on “Makroner

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s