Så enkelt syr du putetrekk selv!

puter

Å sy egne putetrekk er både enkelt og kjapt. Du trenger ikke store sykunnskapen for å fikse dette selv – noe jeg kan skrive under på. Ikke er jeg spesielt flink og ikke spesielt tålmodig og er du som meg, er dette prosjektet ideelt om du ønsker å skape noe på egen hånd.

puter3

Disse putene er laget av stoff fra Jysk, reststoff og gammelt dynetrekk. De ble sydd til utemøblene, men da krever det at man rydder disse inn for kvelden – Tåler dårlig fuktighet.

puter7

Litt om fremgangsmåten. Oppgitte størrelse her er laget for 40×40 pute. Ønsker du for 50×50 bruker du samme fremgangsmåte, men erstatter bare 50 med 40 i målene.

Framsiden. Mål/klipp opp stoff i størrelse 41 x 41 cm. 1 stykk av denne. Baksiden. Mål/klipp opp størrelse 41 cm bredde og ca 30 cm høyde. 2 stk av denne. Begge stykkene legges opp med en pen kant, på den ene breddesiden. Dette er kanten som danner åpningen.

puter8

Sy sammen som en sandwich. Legg framstykket på bordet og så legger du bakstykkene på denne igjen. Bakstykkene skal være kant-i-kant på oppsiden og nedsiden og overlappes på midten. Sy rundt hele puten og vreng den. Du har nå fått en lomme/konvolutt til å stappe puten inn i. Volia! Ferdig! Husk at sidene som skal vende ut når puten er ferdig er de som ligger inn/mot hverandre når du syr sammen. Fort gjort å gjøre feil (oh yeah…).

puter5

puter4

puter6

Ønsker du dekor av noe slag. Knappehull og knapp, applikasjon eller hempe settes dette på før puten sys sammen.

Prøv da vel! Går det galt, så begynn på nytt. Finn frem dine gamle filler og sy noe personlig. Trenger heller ikke være så superperfekt – det er jo en del av DIY-sjarmen.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s