Fjøl

En hjemmelaget fjøl er jo litt sånn skoleprosjektaktig, men du og du det er da gøy å gjøre litt sånne ting langt opp i voksen alder også:-). Blir aldri for gammel til sånne hobbypuslerier. Her har jeg brukt eikeplate (kjøpt på Clas Ohlson), kuttet denne i to slik at jeg fikk to fjøler. Planen er å ta nummer to og borre hull i den og tre en skinnreim igjennom, men så langt er jeg ikke kommet enda.

hoest_staende2

 

fjoel3

fjoel2

fjoel

fjoel4

hoest_staende

hoest_staende2

Ganske enkel fremgangsmåte: Klipp skinnreimen i ønsket lengde.  Mål hvor stort håndtak du ønsker og lag hull i skinnet hvor skruene skal gå igjennom. Jeg har brukte en hulltang (sånn som man bruker til å lage ekstra hull i skinnbelter). Forborr hull til skruene i treplaten, spesielt hvis du bruker eik som jeg har brukt, veldig hardt treverk. Skru så skinnetreimen på plass. Ta-taaa…

 

Skinnreim og hulltang er kjøpt her

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s