Morgentur.

Vekkeklokka vekte oss halv syv. Det er lørdag og planen er tur til Rakke OG det før solen står opp. Vi skal nemlig prøve å fange soloppgangen i dag. Lillesnupp ville også bli med. Litt søvndrukne inntar vi dagens første kaffekopp og så er det klart til lørdagstur. Det er noe med  sånne turer. Litt søvnige i kroppen, men skal verken på jobb eller gjøre noe slitsomt. Det er bare tur. Det er så deilig. Litt gærne liksom. Bilturen ut tar oss en halvtime og så vidt i horisonten kan vi se det lysne. Vi er endelig fremme og beveger oss nå langs velbrukte stier utover mot havfronten. Det er oktober. Ikke så kaldt, men dunjakka er på. Vel, fremme rigger vi oss til med kameraer. Mannen med stativ og nøye utvalgte blenderåpninger og hva annet det heter. Jeg med nyinnkjøpt kamera, null peil og svinsende rundt uten mål. Jeg liker det litt sånn. Men ser at det muligens kan være lurt å sette seg litt inn dette. Bare ikke enda.

rakke_staende

rakke_staende2

rakke_staende3

Det er fremdeles halvmørkt, men snart ser vi at horisonten blir mer fargerik. Mer orange. Sola sniker jeg opp over horisonten. Strekker litt på strålende sine. Mer kommer til syne. Dette er så magisk. Vi er her nå. Dette øyeblikket. Kun for å se solen stige opp. Har du ikke tatt slike turer før. Gjør det! Horisonten forevgies, lillesnupp tar også bilder. Bølgene kaster seg over svabergene. Vi klarer ikke fange alt, men noe. Det varer ikke lenge før dagen er i gang, orangefargen går over i dag og vi senker kameraet. Tid for å varme hendene og ta dagens andre kopp kaffe.

rakke_staende4

rakke

Nå er det greit å reise hjem igjen. Spise frokost. Fornøyde. Kameraet ladet seg ut, men vi er ladet i kroppen. Nyt lørdagen. Finn øyeblikkene.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s