Bøvre

Det er lørdag og vekkerklokken er slått av, men kroppen våkner av seg selv litt over klokka seks. Utvilt. Det er liksom blitt sånn i helgene. Sånn er det vel å “dra på åra”. HG-Mannen min har stått opp og jeg hører at kaffetrakteren er i gang. Lurer på om jeg skal bli med på tur i dag? HG-Mannen var bestemt på tidlig morgentur før solen står opp, jeg selv, liiiitt usikker. Tasser opp i ullsokker og bustet hår. Trekker mot kaffen som nå er klar. Ute er det mørkt og barna sover. En kopp kaffe, sjekke litt insta, kjenne litt på formen. Tur? Ja, hvorfor ikke! Kamera er pakken i sekken kvelden før og ulltøyet lagt frem. Det gjelder å kle seg godt, og riktig.

Det er ikke en bil på veien. Klokka er syv og vi kjører utover mot Stavern og så videre til Bøvre. Vel parkert, tar vi på hodelyktene og peiler oss inn på stien. Havet buldrer svakt i bakgrunnen, men så snart vi nærmer oss havgapet øker volumet. Ute på Bøvre slår bølgene hardt mot fjellet, slik de har gjort i hundrevis av år og formet svabergene til fløyesmyke avrundinger. Ikke for nærme kanten, roper jeg til HG-mannen. Vet han blir ivrig. Det er så vidt begynt å lysne og vi rigger oss til med kameraer. Svinser litt rundt, leter etter leading lines og knoter med å finne de rette kamerinnstillingene. I alle fall jeg da. Mannen er litt mer rutinert.

Ble kanskje ikke de helt store bildene i dag, men vi fikk oss en deilige morgentur. Fotograferingen avsluttes med en kopp kaffe, mens vi ser på bølgene. Rister ut siste skvetten av kaffekoppen før vi bestemmer oss for å reise hjem igjen. Klokka er ti og dagen er begynt. Mange har enda ikke stått opp – VI HAR VÆRT PÅ TUR!

bovrehovedbilder

bovrehovedbilder2

bovrehovedbilder3

Litt blidere, litt lavere skuldre og litt friskere farge i ansiktet.

Ha en god lørdag!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s