Smugtitt på nærmiljøer

En tur trenger ikke alltid å dreie som og utforske de råeste steder, de høyeste bølgene og den beste utsikten. Noen ganger kan nærmiljøer by på overraskelser. I dag gikk turen til et sted som heter Rødbergstranda. Ikke helt nærmiljø for oss, men for noen heldige er det det. Stranden ligger rett nedenfor et byggefelt.

Vi hadde fyrt opp i peisen hjemme, pysjbuksa var på og kaffe på termosen. Vi hadde snakket litt om dagen i forveien at kanskje vi skulle ta en morgentur. Det så ut til å bli grått, men var det ikke en liten lysning i horisonten der? Vi bestemte oss for å dra. Herr og fru på tur med kamera i sekken.

Det er mørkt når vi kommer frem, kun litt lys fra en gryende morgen. Frosten har gjort sanden hard og den har bitt seg litt fast i tang og sommerens strå. Det blir nesten ikke fotspor etter oss her vi to, en tidlig morgen, trasker bortover stranden. Jeg kan se at Vidar-stormen har herjet. En familiebenk er delvis nedgravd i sanden, frosten ligger som et tynt teppe over.

Det er noe magisk når solen nærmer seg oppgang. Ikke når du ser solen, men sånn rett før.  Himmelen bygger seg opp, fargene blir sterkere, skyene tar farge og horisonten lysner. Og så, så kommer sola opp over horisonten. Stille smyger den seg over kanten og kort tid etter er magien over og en ny dag har begynt.

Vi har fått tatt noen bilder, småpratet litt og tatt litt fler bilder. Et par karer er ute og lufter hunden. Vi kan høre hunde gjø mens de forsvinner bortover stien. Vi tumler oss litt ovenfor stranden og der finner vi en bekk. HG-mannen tar et nydelig bilde. Jeg surrer litt mer rundt som jeg pleier. Det er sånn det er. Sånn vi er på fototur. Han går sin vei, jeg går min. Så møtes vi, diskuterer litt steder å ta bilder. Han målrettet og fokusert. Finner gjerne ett sted som er bra og tar nydelige bilder. Jeg, litt mer vimete og ikke fullt så bestemt på hvor jeg vil ta bilde. Så det blir litt variert. Et tok jeg på vei tilbake til bilen. Sånn tilfeldig. Det siste bildet i rekken her og kanskje det jeg ble mest fornøyd med. Frosten som hadde latt seg bite fast i sanden lagde en interessant linje.

staende

staende2

staende6

staende3

staende4

liggende

staende5

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s