Rusletur

Regnet har stilnet så jeg tenkte å rusle en tur. Mannen hadde sneket seg avgårde tidligere med bilen så det måtte bli en asfalttur. Rett ut døra, en snartur innom skogen og så hjem. Det er planen. Ferdig påkledd står jeg i gangen da jeg hører fottrinn i grusen utenfor. Det betyr at mannen er hjemme, men også at jeg kan ta bilen for å komme meg på tur. Skogen venter! Kjapp helomvendig for å hente sekk med kamera, som alltid står klar. Et lite hei i døra, mens bilnøkkelen bytter hender. Da ble det ikke asfalt-tur allikevel. Men hvor skal jeg dra? Jeg kommer etterhvert på tabben jeg har gjort. Jeg glemte å bytte ut joggeskoene til tursko. Joggesko i skogen, etter flere dagers regn…Vel, det er ikke det smarteste. Så turen får styres litt etter hvor joggeskoene kan brukes. Å snu er ikke aktuelt.

Det får bli i retning vestmarka i dag. Jeg kjører forbi det siste store husfeltet. Det neste er et ganske lite husfelt, og nesten litt skummelt. Noen få hus, noen av dem slitte. Leker ligger strødd i hagen, noen gjerder er skeive og malingen falmet. Pleier aldri å se mennesker her, i dag står det en liten gutt og følger meg med øynene når jeg kjører forbi. Kanskje dette er verdens beste sted å vokse opp, selv kjenner jeg at jeg har lyst til å tråkke litt ekstra på gassen. Noen meter til så er jeg fremme. Parkeringsplassen er nesten tom. Det lover bra!

LAUVRSETRA

LAUVRSETRA3

Da er det bare å gå grusveien – med joggesko. Det er noen stier som fører inn til andre deler av skogen, jeg går inn på en av stiene, men innser kjapt at det kommer til å bli ganske sølete og klissete med joggesko. Står bare litt stille og lytter. Hører vannet fra bekken og fuglene som feirer at regnet har lagt seg. Det lukter jord og meitemark. Kjenner jeg har lyst til å følge den smale skogsstien. Der hvor lyden av mine fottrinn bare blir borte… Men i dag får det bli grusveien. Det er fint der også. Gud bedre så digg å komme seg ut. Kamera ligger foreløpig bare i sekken, godt å bare gå. Høre på bekken som av og til bare klukker og noen ganger bruser. Fuglene synger. Møter noen få turgåere og trimmere. Et nikk og et hei. Det er irrgrønt og våren er bare helt sprekkferdig etter å vise sine fine farger. I dag var det nydelig å komme seg ut.

LAUVRSETRA2LAUVRSETRA4

LAUVRSETRA LODDRETT3

LAUVRSETRA LODDRETT2

Det blir noen bilder, med å få den fine naturen på kamera klarer jeg ikke i dag. Så den irrgrønne vårstemningen får heller være bilder i mitt hode denne gangen. Funker det også.

LAUVRSETRA LODDRETT

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s