En lys ide – fra kast til bruk!

Nå i mørketiden er det veldig hyggelig å tenne stearinlys, og hos oss blir det en del. Det som jeg synes kan være nokså irriterende er når man bruker kubbelys i lykter blir det jo varmt og lysene smelter litt raskere enn å bruke lysstaker. Det blir mye stearin til overs som jeg har samlet på og tenkt at de skal smeltes om. Det har tatt sin tid, men i dag fikk jeg gjort det. Lurt ikke sant? Gamle lysstumper og rester ble til helt nye lys. Jeg testet ut å tilsette duftolje, men hadde nok litt lite i, for det luktet ikke så mye. Neste gang skal jeg ha i mer.

lys5

Ønsker du å gjøre det samme? Da trenger du dette…

  • Kjele til å smelte stearin
  • Veke
  • Mynt med hull
  • Gamle kubbelys rester
  • Glass, kopper, blikkbokser el.
  • Lurt med limpistol

Lysligg3

Slik gjør du: Jeg var på bruktbutikken og kjøpte billige glassbeholdere. Du kan bruke gamle kopper, glass, blikkbokser osv. Alt som tåler litt varme. Så klippet jeg til veke (kjøpes på panduro hobby), en del større, slik at du får hengt/strekt veka når du heller i varm stearin. Bilde 1. Jeg tredde veka mellom hullet i mynten og festet med limpistol. Bilde 2. Smelt så gamle stearinrester i en kjele (jeg benyttet en gammel kjele som ikke brukes). Jeg fjernet ikke vekene i stearinrestene før jeg smeltet dem, bare kun det sortbrente. Når all stearinen var smeltet fjernet jeg restene av de gamle vekene. Jeg tilsatte så duftolje og helte så smeltet stearin i glassbeholderene.

lys3

Lysligg2

lys2

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s