Hold hjertet varmt…

Akkurat nå i disse dager – et scenario jeg aldri trodde vi skulle oppleve. Et ukjent territorium. En trygg tilværelse har brått blitt tatt fra oss og sendt oss inn i de strengeste tiltak gjort siden krigen. Livsverk som blir ødelagt, liv som kanskje blir revet fra oss og en hverdag som blir snudd på hodet for de fleste. Ingen vet hvordan livene våres blir etter dette, hvordan Norges økonomi blir etter dette…Derfor blir jeg trist når jeg hører om folk som ikke tar hensyn, bryter karantenen og kun tenker kortsiktig på sine egne behov. Jeg forstår du er rastløs, jeg forstår at du ikke synes det er så viktig og jeg forstår at utepils på brygga i finværet frister…Men akkurat nå er tiden inne for å lytte og rette seg etter reglene. Akkurat nå, skal vi gjøre vårt beste for å hindre at flere havner på sykehus, slik at de som virkelig trenger det, får plass og stell. Blir vi for mange syke, kan vårt sykevern kollapse, og kanskje vi må begynne å velge…Hvem blir behandlet? Hvem må nedprioriteres?tekstparantes

Ja, man kan riste på hodet av tiltakene, og jeg har stilt spørsmål ved det selv, men hva vi gjør nå, er så viktig for at morgendagene som kommer, blir et steg videre for et friskmeldt Norge. Tenk også på hva Norge som land ofrer for at du og jeg skal ha en jobb å komme tilbake til etter dette og at bedrifter igjen skal kunne blomstre? Og så bare driter du i å følge retningslinjene.

tekstparantes2

Hva DU gjør som enkeltmenneske teller. Det som virker uviktig for deg, kan være livreddende for andre. Kanskje du synes det er en smule overdrevet og at du har ingen intensjoner om dilte etter hylekoret. Vel, tenk deg om en gang til, vær-så-snill! Nå gjelder ikke lenger meg, mitt og meg igjen. Det er oss! Samlet i en felles dugnad.

hodet kaldt

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s